Responsive image

Η αγορά μεταχειρισμένων είναι καλή για την οικονομία και το περιβάλλον

πριν 1 χρόνος

Μελέτη διαπιστώνει ότι οι Καναδοί ξοδεύουν σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια για μεταχειρισμένα αντικείμενα

Ψωνίζοντας σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών, σε εκπτώσεις ή αγοράζοντας μεταχειρισμένα αγαθά μέσω των αγγελιών, υποστηρίζετε μια "οικονομία μεταχειρισμένων" δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Καναδά. Το περιβάλλον επωφελείται επίσης, καθώς μειώνονται οι εισαγωγές καινούργιων αγαθών και λιγότερα αντικείμενα καταλήγουν στις χωματερές.

Θυμάστε τις ημέρες πριν από τις αγγελίες στο διαδίκτυο;

Ενώ ήμουν ακόμα στο πανεπιστήμιο, είχα μια κακή εμπειρία με έναν συγκάτοικο και βρέθηκα με ένα άδειο δωμάτιο και έναν ιδιοκτήτη που έψαχνε για χρήματα. Με περιορισμένα μετρητά, κατέληξα στο γραφείο της εφημερίδας για να βάλω μια αγγελία. Μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που η εφημερίδα βγήκε στους δρόμους, το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπάει με πιθανούς συγκάτοικους.

Μια σκιά του παλιού της εαυτού, η σελίδα αγγελιών της εφημερίδας ήταν η αρχική αγορά για τους καταναλωτές που ήθελαν να αγοράσουν, να πουλήσουν ή να ανταλλάξουν μεταχειρισμένα αγαθά, να καλύψουν θέσεις εργασίας ή, στην περίπτωσή μου, δωμάτια. Το τμήμα με τις αγγελίες της εφημερίδας The Peterborough Examiner εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ψάξετε αν θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε.

Με την έλευση των δωρεάν online αγγελιών, μεγάλο μέρος της δράσης έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Με μερικά κλικ, μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από μεταχειρισμένες συσκευές μέχρι ρούχα και ηλεκτρονικά είδη και όλα τα ενδιάμεσα.

Η διαδικτυακή αγορά έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, που έχει χαρακτηριστεί με το προσωνύμιο "οικονομία του μεταχειρισμένου". ένας ακριβής τίτλος, καθώς οι Καναδοί ξοδεύουν σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για μεταχειρισμένα αντικείμενα που βρήκαν μέσω αγγελιών, τόσο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή όσο και με άλλα μέσα, όπως τα καταστήματα

Σε μια έκθεση που ανατέθηκε από την Kijiji, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του διαδικτύου στον τομέα των αγγελιών, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Observatoire de la Consommation Responsable του Μόντρεαλ αποκαλύπτουν ότι οι δαπάνες των Καναδών για μεταχειρισμένα αγαθά συμβάλλουν με σχεδόν 34 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας στον Καναδά, καθώς αποσπούν δολάρια από είδη που διαφορετικά θα εισάγονταν.

Άλλα οφέλη της οικονομίας των μεταχειρισμένων αγαθών περιλαμβάνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση των περιβαλλοντικά επιβλαβών αποβλήτων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η μελέτη έδειξε ορισμένους μεγάλους αριθμούς που αφορούν τις πωλήσεις μεταχειρισμένων αγαθών. Οι ετήσιες πωλήσεις μεταχειρισμένων διαρκών και ημιδιαρκών αγαθών στον Καναδά εκτιμάται ότι ανέρχονται πλέον σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου στο 15% της αξίας των νέων αγαθών που αγοράζονται.

Κατά μέσο όρο, κάθε Καναδός χαρίζει μια δεύτερη ζωή σε 76 προϊόντα κάθε χρόνο σε 22 κατηγορίες προϊόντων, μέσω της αγοράς, πώλησης, εμπορίας και δωρεάς μέσω ομότιμων καναλιών όπως οι αγγελίες, οι δωρεές, τα τοπικά καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών και άλλα. Η μέση τετραμελής οικογένεια στον Καναδά προφανώς εξοικονομεί περίπου 1.150 δολάρια ετησίως αγοράζοντας μεταχειρισμένα προϊόντα.

Μιλώντας από οικονομικής άποψης, η οικονομία των μεταχειρισμένων στη χώρα αυτή διατηρεί χρήματα που θα είχαν δαπανηθεί για εισαγόμενα αγαθά εδώ στην πατρίδα. Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από το 80% των διαρκών και ημιδιαρκή αγαθών που αγοράζουν οι Καναδοί καταναλωτές εισάγονται αντί να κατασκευάζονται στον Καναδά. Οι δαπάνες στην αγορά μεταχειρισμένων αγαθών συνεισφέρουν περίπου 34 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ του Καναδά, τα οποία διαφορετικά θα έβγαιναν από τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι η παράταση της ωφέλιμης ζωής αυτών των αγαθών είναι στην πραγματικότητα καλή για την τοπική οικονομία, λένε οι συντάκτες της έκθεσης.

Το findy.gr έχει αυτό ακριβώς κατά νου. Δημιούργησε μια πλατφόρμα πωλήσεων, αγορών και ανταλλαγών αντικειμένων, οχημάτων και σύντομα σπιτιών. Ψωνίζοντας σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών, σε εκπτώσεις ή αγοράζοντας μεταχειρισμένα αγαθά μέσω των αγγελιών, υποστηρίζετε μια “οικονομία μεταχειρισμένων” εκατομμυρίων ευρώ. Το περιβάλλον επωφελείται επίσης, καθώς μειώνονται οι εισαγωγές καινούργιων αγαθών και λιγότερα αντικείμενα καταλήγουν στις χωματερές. Με μερικά κλικ, μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από μεταχειρισμένες συσκευές μέχρι ρούχα και ηλεκτρονικά είδη και όλα τα ενδιάμεσα. Άλλα οφέλη της οικονομίας των μεταχειρισμένων αγαθών περιλαμβάνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση των περιβαλλοντικά επιβλαβών αποβλήτων. 

Εγγραφείτε τώρα και ξεκινήστε να κάνετε τα προϊόντα της αποθήκης σας χρήμα.